12 Eylül 2008 Cuma

Nefret Edilen Şeyler

gün geçmiyor ki blog dünyasında yeni bir trend ortaya çıkmasın. Bir süre önce de "mim" diye adlandırılan bir mevzu peydah oldu. renklikalem in yardımlarıyla öğrenebildğim kadarıyla bu sistem şöyle işliyor; blog sahibi er/hatun kişi bir konu hakkında yazıyor ve yazının başına veya sonuna mimlediği diğer blog yazarlarını ekliyor. sonrasında da mimlenen yazarlar aynı konu hakkında klavyelerinin başına geçiyorlar. Sevgili renklikalem de beni mimlemiş. O halde buyrun efenim; Nefret ettiğim şeyler:
(A tribute to renklikalem)

*Bir görüşme veya randevuya geç kalınması. bu sanırım benim en nefret ettiğim şey. Bu mevzuda bir de karşı tarafın geç kalması yetmiyormuş gibi, telefonla aradığınızda "beş dakikaya geliyorum" deyip yarım saatten önce gelmemesidir. İşte bu durumda o kişiye, geldiğinde meşe odunu ile karakter kazandırma sanatı uygulaması yapmak için büyük istek doğuyor içimde. hayır kardeşim geç kalmışsın bari aradığımda gelmene ne kadar varsa onu söyle. beş dakika deyip yarım saat gecikme de olmaz ki. bu ne yaman standart sapmadır. Ben de o arada beş dakika sonra gelecek ayrılmayayım bari buradan diyeceğime gider bir kahve içerim, fatura yatırırım. Bak sinirlendim şimdi. Vaktinde gelinmemesi nefret hissiyatımı tavan yaptırır nitekim.

* şimdi bu mevzuyu şöyle tanımlayayım. Karar verme otoritesi tamamen bana kalmış bir olayda "şöyle yap böyle yap" denmesi. Gerçekten tamamen "ifrit(ne demek lan bu)" oluyorum arkadaş. sırf bu yüzden, inatçılığıyla ünlü oğlak burcu üyesi olarak, kazanımlarımın az olacagını bile bile aksi duruma karar veririm. O insana da iyi gözle bakmam.

* Sevdiğim, filmler, diziler ve müzikler ile dalga geçmeye çalışanlar. Lafım size, yıllarca uzaylı diyerek......hafif karıştırdım galiba :) neyse efenim bu mevzu şöyle. Bilenler bilir gerek müzik olsun veya gerekse dizi, film, tiyatro gibi "entertainment" dallarında çıkan yapımlara ilgim fazladır. bulardan bazılarını da çok severim ve oldukça özel yerlere koyarım. Bunlarla sevdiğimi bile bile(özellikle vurgulamak istediğim nokta burası aslında) ve sevdiğim yanlarını belirttiğimde bu "yan"ların taşak mevzusu yapılması. Nefret içinde yüzerim.!!

* Kurtlar vadisini izlemeden hakkında "ayy çok şiddet içeriyor o dizi adamlar birbirini vuruyor çocukalr özeniyor" diyenler; bi siktirin gidin izleyin de öyle eleştiri yapın, izledim şu yönden ötürü şöyle kötü diyin de insan yerine koysunlar sizi. Kurtlar vadisini eleştirirken, yeni vadiye bakıp değil de orjinal kurtlar vadisini izleyip gelin lütfen ciciler. hadi bakıyım.

* müziksiz kalabilenler. Siz robot musunuz lan? herhangi bir durumu müzikle taçlandırmayanlar sizden enfret etmiyorum ama bir de şöyle bir şey var diyesim geliyor.

* empatiden yoksun olan herkesden nefret ediyorum.

* Maydonoz (nasıl yazılıyor ki bu).. o kadar nefret ediyorum ki doğru yazmını bile bilmiyorum. duyunca tüylerim diken diken oluyor. İçerisinde maydanoz ihtiva eden herhangi bir maddeyi yiyemiyorum. Midem kalkıyor. Bir de bazen kıymalı pidelerin içine maydanoz koymuyorlar mı.Hırrrrrrrrrr!! yiyecek aleminde hiç bir şekilde ağzıma koyamadığım şey olarak maydonoz bu listeye girmeyi en çok hakedenlerden.

* Boca Juniors, Fenerbahçe, Barcelona, Juventus, Bayern Munich, Belediye takımları...hiç birinizi sevmiyorum

* Jack Shepherd sen bir gerizekalısın. Ayrıca malın önde gidenisin!

* Sinemada beraber film izlerken, ya da evde tv nin karşısına, bilgisayarın karşısına geçmiş film izlerken ikide bir kolumu dürtükleyip "bu şu mu" "şöyle mi olacak" "bu ölecek mi" şeklinde ünlemlerden nefret ediyorum. yani gerçekten. deli gibi. Ulan ben de seninle beraber izliyorum işte ilk defa. Ne olacağını nerden bileyim? Sırf bu yüzden bir daha benimle sinemaya gelemeyen insan vardır tanıdıgım. O denli kızıp bagırmışım..

*Sinemada cep telefonlarını kapatmayanlar sizden de.....

*Fantastik edebiyata "çocuk kitabı lan bunlar" denmesi..

* Sigara içerken, paketi gösterip 'bak burada bile "sigara öldürür" yazıyor, görmüyor musun?' diyenler. hepiniz malsınız.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sinir içinde yazımı bitirirken kimseyi mimlemiyorum arkadaş. kimse böyle sinir sahibi olmasın daha güzel şeylerle mimleyelim sevinelim gülelim.

1 yorum:

ஐ๑renklikalem dedi ki...

laneti sonlandırmışsın :))
mutlu son:d
nefretlikler seçmece ama.