12 Aralık 2008 Cuma

7 Aralık


Hayatta bazı tarihlerin, dönüm noktası olarak kendine yer bulabileceğini düşünürüm zaman zaman. Öyle bir tarihtir ki, geleceği şekillendirebilecek eylemler, bir çok farklı kurgunun kesişim kümesinin kendine yer edindiği zaman oluverir. Aklıma ilk gelen örnek back to the future filminden. sanki her şey 12 kasım 1955 e sıkışmış gibiydi. Marty'nin 30 yıl geriye gittiği zaman dilimi. Tüm karakterlerin geleceğini belirleyen bir tür kırılma noktasıydı.

"Zaman zaman" düşündüğümde benim için de bu tür bir tarih olduğu fikrine kapılıyorum. 7 Aralık. İlginç bir biçimde hayatıma girmiş öemli insanlarla ilişkili ve hayatımda önemli karar ve eylemlerin vuku bulmalarıyla doğrudan bağlantılı bir tarih 7 Aralık. Bir şekilde her yıl 7 Aralık tarihinin önemli olduğunu düşünmeye başladım artık. Wormhole diye geçiyor aklımdan. Ok, not exactly like that ama benzer. bir tür çekim yasası gibi. Ailem ve akrabalarım dışında ilk defa aklımda tutabildiğim bir doğum günü tarihi. Hatta hayatımda kendine yer edinmiş iki önemli insanın. ya da ömrü hayatımda hissettiğim ve belki de bir daha hiç hissedemeyeceğim duyguları hissettiğim tarih 7 Aralık 2005... Bir şekilde evren sanki her yıl 7 Aralığı bana ayırıyor gibi hissediyorum. Bu yıl ilk defa çekim ortamından eve döndüğüm ve kendi kendime geleceğe dair bazı sözler verdiğim gün de 7 aralıktı.

How I met Your Mother'ın birinci sezon on üçüncü bölümü olan "drumroll, please" bölümünün açılışı geliyor aklıma. Gelecekteki ted o bölümün başında "Robin düğüne katılamıyordu ama ben o gecenin hayatımda dönüm noktası olacağına kendimi inandırmıştım" diyor. İlginç...

3 yorum:

Zenciörgüsu dedi ki...

ben çok takarım böyle şeylere!ilginç gerçekten.ben meraklanırım şimdi bakalım seneye 7 aralıkta n'olcak diye...Tırsarım ben.:P

teletabi dedi ki...

ilginç olan bir başkta nokta ise, mesela sonradan akılda kalacak bu olaylar yaşanırken o günün tarihi pek önemli olmuyor. sonradan bir bakılıyor ki aaa o da 7 aralık!

Zenciörgüsu dedi ki...

:S
tırsınç hahakshkashda