24 Şubat 2009 Salı

Müzikli Haftabaşı


* Müzik açısından bereketli bir hafta geçirdiğimi söylemek isterim. Bu yaz, işlerin yoğun olması nedeniyle pek fazla imkan bulamamıştım yeni albümleri dinlemeye. O nedenle son bir ayda biraz daha vaktim oluğundan ve evden çalıştığımdan yeni keşfettiğim albümler olu. bunların en dikkat çekeni, son üç haftamın last fm istatistiklerini alt üst etmeye başlamış ve üç haftadır weekly chartlarımda tepeden inmeyen The Last Shadow Puppets'ın The Age of The Understatement albümü oldu. Bu kadar dinlenesi bir deneysel albüm çıkacağını beklemiyordum aslında fakat Alex Turner ve Miles Kane, o yıllardan beri özlemini çektiğim Britanya ruhunun müziğe iade-i itibarını yapıyorlar resmen.. Üç haftaır Last Fm istatistiklerime ambargo koymuş vaziyette The Age of The Understatement.

* Bu gecenin en heyecan veren haberlerinden biri de alternative country nin en sevdiğim sanatçılarından, can ciğer feministimiz Neko Case'in bu hafta çıkan yeni albümüydü. Middle Cyclone ismini taşıyan albümü en kısa zamanda edinmeyi planlıyorum. The New Pornographers vakitlerinden beri hayranlıkla takip ettiğim bu hanımefendi indie tarzını countrye en başarıyla bulayanlardan ve dolayısı ile alt-country nin üst düzey temsilcilerinden. Last fm istatistiklerimde Fox Confessor Brings The Flood albümü ile, Sezen hanımın arkasında iki numaraya kadar yükselmesine rağmen yeni albüm için iki yıldan fazla bekletmesi altıncılığa gerilemesine neden olmuştu. Sanırım yeniden yükselme vakti geldi Neko Case için.

* The Last Shadow Puppets'ın The Age of The Unerstatementını elime geçirmeden evvel de bir önceki yazıda belirttiğim üzere Dido hanımkızımızın Safe Trip Home albümünün etkisi vardı. It Comes and It Goes zamansız bir hittir benim gözümde.

* YEni albümlerdne biri de henüz Öykü ile yaptığı Sarıl Bana coverı haricinde bir parçasını dinleyemediğim Müslüm Gürses'in Sandık albümü. Sarıl Bana coverını oldukça başarılı bulduğumu belirterek yine beklentilerimi çok yüksek tuttuğum albümlerden Sandık. Elbette Bakma Bana Öyle gibi ağır damar beklemiyoruz Müslüm Gürses'ten fakat bir Nilüfer, Bir Affet gibi şahane düzenlemeler olacağına eminim.

* Nil Karaibrahimgil kızımız da yeni albüm çıkartıyormuş. Şuan için, benim açımdan tam bir kapalı kutu bu albüm. Konuşmak için erken ama beklentimin yüksek olduğu da bir gerçek.

2 yorum:

cerenimiss dedi ki...

Nilüfer ne de hoş şarkıdır..
affet nasıldı bılmıyorum ben de yok :>

teletabi dedi ki...

O da güzeldir.:)