24 Mart 2009 Salı

Mustafa Mıstık Arabaya Kıstık

Efenim sevgili Karamel beni mimlemiş. Mim konusu da gayet eğlenceli; Geçmişe ve bugüne dair takılan lakaplarınız. Hemen lakaplarımı sıralamaya başlayayım.

Kedi: Bu ilkokul zaanlarında aldığım bir lakaptı. İlkokul dördüncü sınıfta köyden şehire geldiğimiz vakitlerde köydeki arkadaşlarım takmıştı. genel olarak takılma amacı sinsilikle ilgiliydi. Çok fena bir forvettim efenim o zamanlar. son derece sinsi ve takipçi, bulduğu pozisyonu harcamayan direk gol yapan bir oyuncuydum. "Kedi gibi sinsisin" diye benzetmelerin ardından kalan bir takma isimdi. O zamanlardna bir iki arkadaşım halen kısaltma olarak kedi derler görüştüğümüzde :) Ahmet'ten ne kadar kısaysa artık. Oysa ki kedi değil, direk olarak bir köpek insanı şeklinde görürüm kendimi.

Aleko: Efenim lisedeki tiyatro oyunundan kalma bir lakap bu da. Lisenin ilk yılında bana hitap şekliydi genelde. Aleko oyununu senaryolaştırıp başrol olan Aleko'yu oynadığımda takılmıştı. Oyun okulda ve çevrede baya tutunca popülerlik tavan yapmıştı tabi. Çoğu zaman okulda Aleko diye geçmişti ismim bahçede gezerken falan. O zaman aha çömez hazırlık sınıfıydım, lakabı takanlar üçüncü sınıftı, bazılarıyla da beraber çalışmıştık oyunda. Onlar mezun olunca bu lakap da kalkmıştı. bir de tabi yeni yazdığımız oyunlar ve yeni roller ile tek karakterin gölgesinde kalmaktan çıkmıştım. hey yavrum hey be :)

teletabi: Yıllardan beridir internet dünyasında kullandığım rumuzum. bunu ben taktı kendime, hikayesini de kısaca geçeyim. Sanırım lise bir falandım teletabilerin popüler oldugu zamanlar. YEngemlerin o zamanlar 4-7 yaş arası çocukları bizlere gelirdi. Ben de okuldan eve geldiğimde tam televizyonun karşısına kurulmuşken yanıma gelip "aaaamet abi teletabileri açsana, aaamet abi teletabileri açsana" şeklindeki hezeyanlarıyla başımın etini yerlerdi. O vakitten kısa bir süre sonra internette bir yere üye olurken rumuzum olarak tamamen oğaçlama biçimde aklıma geldi ve yazıverdim. Sonra da öyle kaldı.

Japon: Gözlerim çekik olduğu için liseye kadar olan hayatımda ara ara kullanılmış lakabım oldu bu da. Genelde yakından tanımayan arkadaşlar kullanıyordu. Ama hiç "japon gel lan" diye bir hitaba maruz kaldığımı hatırlamıyorum. Keni aralarında kesin diyordu ama adiler :)

Neyse efenim ben de bu mimi;

prettyinpink
deep sound ve
nostatic e atıyorum.

3 yorum:

Smiley.. dedi ki...

Başlık çok iyi olmuş:D
bende teletabilere hayran olduğun için bloga da adını verdin sanıyordum:)
(teşekkür ederim efenim..)

Zenciörgüsu dedi ki...

Teletabiiğğ,teletabiğğğ sarılalım sıkı sıkı..aksfkasjf..:)

alekoyu sevdim ben çok,sevgili A!:)

teletabi dedi ki...

@Karamel: Ne demek efenim eglenceli bir yazıydı benim açımdan :)

@B.: dsflşsakfşlaslş