11 Haziran 2009 Perşembe

Kısa Uzun Kısa

* merhaba sevgili okuyucu, nasılsınız? Beni soracak olursanız pek mükemmel günler geçirdiğimi söyleyemeyeceğim. Öncelikle şunu söylemek isterim ki orta yaş krizini artık yavaş yavaş anlamaya başlıyorum. Hayatın en güzel yıllarının parasızlık içinde geçmesi zaten halihazırda boktan bir durumken, tam başı götü toparlayıp uygun bir yaşam standardı tutturduğunda bir de bakmışssın ki kırka vurmuş doğum yılı hanesi ile içinde bulunulan yılın farkı. Yaş kırk göt tırt diye ünlü bir deyim vardır. vaktinden sonra gelen paranın içine ederim diyip piyango ile umumi hela açan Kemal Sunal'a saygı duyarım.

* Bu akşam Pretty in Think programını dinlerken pireti ile de konuşurken sohbet bir ara lisede aşık olunan öğretmenler mevzusuna geldi. Elbette bir çok ergen gibi ben de en az bir öğretmenime yanıktım lise vakitlerinde. Şunu düşünüyorum ki ülkenin önde gelen araştırma şirketleri - konda falan- "lisede aşık olunan öğretmenlerin branşları" konulu bir çalışma yapsalar Edebiyat açık ara önde olacaktır. Benim mevzuyu konuştuğum arkadaşlarımın önemli bir kısmı da Edebiyat öğretmenlerine yanık olduklarını söylemişlerdi. Edebiyatın gerçek bir Sanat olmasının ortaya çıktığı en önemli nokta burası bence. Yani şaka olarak söylemiyorum bunu. Edebiyat öğretmenlerine aşık olma oranının yüksekliğinin nedeni, sanatın insana kattığı duygunun o okulda birebir öğrenciye verilebileceği ehemmiyeti azami branş olmasındandır. Hayır öte yandan debiyat öğretmenine aşık olmak yine bir nevi yararlı. En azından şiir falan yazarsın, ya metamatik öğretmenine aşık olup çift katlı integralleri çözmek için kassaydın? yaa yaa

* Aklımda yapmayı çok istediğim bir şey var. Ama yapıp yapamayacağım belli değil. Daha doğrusu şartların tamamı bana bağlı değil lakin bir becerebilirsem, bir yapabilirsem çok mutlu olacağım bu duruma.

* İstikal caddesi ve sokaklarında ucuza iyi yemek için yapılması gereken ilk şey, yeni açılan mekanları taramak. Burada kaldığım süre içerisinde her yeni mekanın, açılış maksadıyla düşük fiyata yüksek kaliteli ürünler sunduğunu farkettim. Ve istiklalin yan sokaklarında dolaşırsanız iki üç haftada bir yeni mekanların açıldığını görebilirsiniz. Yeni bir yer açılana kadar üç hafta ucuza pek güzel yemekler yiyebilirsiniz. yeni mekan açıldıktan sonra da aynı biçimde orada devam edebilirsiniz.

*
en uzak mesafe ne afrika'dır,
ne çin,
ne hindistan,
ne seyyareler
ne de yıldızlar geceleri ışıldayan.
en uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir
birbirini anlamayan...

Herman Amato - Çeviren: Can Yücel

Herkese iyi geceler.

2 yorum:

marikaki dedi ki...

harbiden ya... liseye giderken dershanede bir edebiyat öğretmenim vardı ki ah ah.. bak aklıma geldi şimdi. hayat gurusu teletabi bey, kısalı uzunlu yazılarınız pek hoş, hayatın en güzel yıllarının boş beleşe geçmesine üzülmeyelim yine de, geçen geçiyor nihayetinde. vur dibine gitsin ;)

teletabi dedi ki...

teşekkürler marikam. dibi görmek üzereyiz zaten o zaman vurmak daha da kolaylaşacak dibine!