17 Haziran 2009 Çarşamba

Those Were The Days

Geçenlerde maillerime bakıyordum. Biraz da boş vaktim vardı. Son dönemdeki boş yoğunluktan, sıkıntıdan biraz olsun sıyrılmak adına maillerime şöyle bir göz gezdirdim. En son sayfasına gittim inbox kısmının. 2003'ten günümüze ama en çok da 2005 yılı etiketli mailler vardı geçmiş sayfalarda.

Silmeye kıyılamayan Sms gönderileri gibi silmeye kıyılamayan maillerden de vardı ama çoğu zor geldiği için silmediğim maillerdi. Kim uğraşacaktı ki silmeye, üstelik artık gblarca alan olmuşken. Eskiye özlem duymak kötüdür, gerçekten kötüdür çünkü eskiye özlem duymakla geçirdiğiniz günleri de özlersiniz sonra. Ve şu bilinmeli ki, para kazanmak uğruna gündüzlerinizi başkalarına sattıysanız, arada bir size kalan satmadığınız gündüzlerinizi eskiyi özleyerek geçirdiğinize yanarsınız. Eskiye özlem duyan bir tip değilim ama eskiye değer veriyorum. What is done is done felsefesini de tutmam. Arada bir şeyler olmalı, yani eskiyi çıkarıp atmak ve "ben anı yaşıyorum yehooo" demek ne kadar aptalcaysa, üç kelamından biri "ah o eski ramazanlar şimdi nerede azizim" demek de o derecededir aptallık metrajında bence. Bu arada konuyla bağlantısız fakat "ben anı yaşıyorum" deyince de How I Met Your Mother'ın yanılmıyorsam ikinci sezon on yedinci bölümüneki Ted geldi aklıma. Üniversite yıllarına ve Fiero'ya yapılan flashbacklerde şöyle bir konuşma geçmişti ve halen defalarca izlememe rağmen gülerim gördükçe.

Marshall: ....You live in ohio.
Ted: first of all, my family live in ohio. I live in the moment.

TAbi bu sashneyi yazmak oradaki espriyi anlatmaya yetersiz kalır. Zaten izleyenler için anlatmak istediğimin anlaşılmasına yardımcı olması için yazdım. ya da komik bulduğum için yazdım sadece :)

Her neyse, geçmiş yıllar tarihli maillerime bakarken bir çoğunda o günleri yeniden yaşadığımı söylemek isterim. O gün nasıl acı çektiysem okurken hala o kadar acı çektiğim mailler vardı, o gün nasıl yüzümde tebessüm oluşturduysa halen o tebessümü oluşturdular bir çoğu.

"yagmur yagsin isterdim bu sabah
merhaba soylu sevdam merhaba..."
sözünü tekrar okuduğumda tekrar yandım, tekrar acıdım. Şarkıyı kafamın içinde tekrar söyledim belki de. Yani o zamandan beri çok değiştim elbette. Orhan Veli Garip ile ilgili iki yazı yazmıştı. İlk yazısında Garip akımının temellerini ortaya koyuyor ve haklılığını şiirin kelimelerle riyaziyecilik oynamaktan farklı yönleri olması gerkeliliğini savunuyordu. bundan yıllar sonra yazdığı ikinci yazısında ise o anki görüşlerinin bazısıyla ilgili fikirlerinin değiştiğini belirtiyordu. Temel sözlerine halen sadıktı ama fikirlerin değişebileceğini veya gelişmesi gerekliliğini edebiyat dünyasından örneklerle detaylıca anlatıyordu. Kendinden sonra gelecek kişinin aynı yazım tarzını benimsemesinden çok, garipin gerçekleşmiş olduğunu bilip sonraki aşamayı düşüneceğini söylüyordu. Tamamen de haklıydı bence. Bunu niye yazdım bilmiyorum. O zamanlardan farklı bir kişi miyim? Eh elbette farklıyım. Bir şeyler daha öğrendim, yaşadım, geçirdim. Lakin aynı kalan şeyler daha çoğunlukta gibi. Ya da şöyle söylemek daha doğru, o zamanki temeller halen geçerli ama üzerine dikilen betonların açıları ve duruş biçimleri farklı olabilir. Olmayabilir de ama farklıdır herhalde. O zamanlar öğrenciydim, şimdi okumuyorum neticede. İşsiz kaldım son dönem ve feci sıkıntı çekiyorum belki ama o zamanki öğrenci parasızlığından çok çok farklı durumda tabi.

Bu yazının amacına gelince, bu yazının bir amacı yok. Öylesine yazmak istedim. Sezen Aksu yeni albümüyle gönlümü fethetmiş durumda son iki gündür. Bunun yanı sıra berberim on gündür traş olmaya gitmeyince merak etmiş. Bugün gidince çok mutlu oldu. değiştirdim sandı galiba. :) Zaten zar zor böyle can bir berber bulmuşken değiştirir miyim be. Sigarayı aylakken daha çok içiyor insan. bir de ıssız adam olayım da "zor be anne çok zor" diyip yazımı bitireyim eheheh :)

4 yorum:

ஐ๑renklikalem dedi ki...

şu anda nete girebiliyor oluşuma bir kez daha sevindim. (uzun zamandır giremiyodum malum!) keyifli, rahatlatan ve konuşuyormuşçasına yazılan yazılarından sonra bi hafiflemiş oluyorum ben valla :)

bol sezenler.

teletabi dedi ki...

Çok sevindim efenim bu sözlerinize. Pek mutlu oldum. sizleri yeniden renklikalemin renkli yazılarıyla görmek isteriz.

Sezen hanım kalbimi yine yine yine tekrar tekrar fethetmiş durumda..

Smiley.. dedi ki...

çok güzel bı yazı olmuş.bu ara nostalji sevdası dadanmış herkese.oh ne güzel:)
merhabayla da bambaşka olmuş.hani beni etkileyen şarkıların, başkalarınıda etkıledığını bilmek insna tuhaf bı heyecan veriyo.
öyle işte:)

teletabi dedi ki...

Pek güzel şarkıdır merhaba.. Biliyor ve seviyor olmanıza sevindim efenim :)