24 Mart 2008 Pazartesi

Les Lionceaux



Bilenler bilir, Avrupa Liglerindeki favori takımlarımdan biri sochaux dur. 1928 yılında kurulan ve Fransa'nın ilk profosyenel futbol klübü olan Sochaux nun ligde iki şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca şu ana dek Ligue 1 da en çok maça çıkmış takım ünvanını da açık ara elinde bulunduruyor. Yani oldukça köklü bir maziye sahip. 2007-2008 sezonunda ligden düşmemek için müthiş bir mücadele örneği sergiliyorlar bu haftalarda. tabi ki gönlümüz kalbimiz hep onların yanında ve son olarak 30. haftayı geride bıraktığımız Fransa ligi, Ligue 1 da marsilyayı velodrome stadında dize getirdi. PAris Saint Germain in önüne fırladı. bu hafta da kendi evi Stade Auguste Bonal da nice i konuk edecek ve tabi ki gözümü kulağımız bu mabette olacak.




Aslen Peuegot firmasının takımı olarka kurulan Sochaux nun da amblemi buradan geliyor. Ayrıca lakapları olan ve aslanlar anlamına gelen Les Lionceaux da amblemindeki Peugeot aslanına ithafen verilmiştir. Ben de yılların peuegot aşıklısı biri olarak, sochaux ya duydugum derin sempatinin çıkış noktaları için bir korelasyon yapabilirim sanırım.

Her football manager oyununa başlarken mutlak Sochaux ile başlarım. Şuan maçlarını izlerken oyunda çalıştırdıgım takımın oyuncularını görünce, kendi evlatlarımı görür gibi oluyorum ve hem kızıyorum saçma goller yediklerinde hem de seviniyorum çocuklar gibi kazandıklarında. Bu sene ligde kalacaklarından hiç şüphem yok. Tüm yüreğimiz onlarla beraber. Arkadaşlarımı da sochaux taraftarı yapm konusunda ilerleme kaydetmiş bulunmaktayım. Kısacası Soşo ulan!

Hiç yorum yok: