1 Ocak 2008 Salı

2007 de begenimi kazanmış filmler

efenim müzik listesinden sonra şimdi de film listesi yaptık. on filmi seçerken çk zorlandım açıkçası, değerlendirme esnasında 2007 nin sinema açısından oldukça kısır geçtiğini farkettim. işte çok kısır bi yıldan seçtiğim 10 film.

10 NUMARA
atonoment: yıl sonunda derinlerde patlayan bir bomba oldu atonoment ve altın küre ödüllerine aldıgı en fazla adaylık ile ilgi çekti. filmi izlediğimde o kadar da etkileyici bulmadım fakat bu kısır yılda listeyi girmeyi haketti.



9 NUMARA
Breaking and Entering: jude law ın başrolde olduğu adada gecen etkileyici bir film olarka breaking and entering yılın dikkatimi çekmiş ve sinemada izleyince de begenimi kazanmış yapımlarından oldu.



8 NUMARA
Mutluluk: zülfü livaneli nin aynı isimli kitabından sinemaya uyarlanan mutluluk filminde özgü namal kariyerinin en iyi performanslarından biri ile karşımızdaydı. yılın kayda değer türk filmlerinden biri olarak listede 8 numarada yer aldı.



7 NUMARA
Haluk Bilginer ve yine Özgü Namal lı kadrosuyla polis yılın en ilginç türk filmlerindendi. başroldeki karakterin beklenenin aksine davranışlarla izleyici oldukça şaşırttığı bir filmdi polis. Listede kendine 7 numarada yer buldu.



6 NUMARA
Tarantino durdu durdu yine yapacağını yapt ve 2007 yılında death proof ile bizleri memnun etti. her yönüyle klasik tarantino enstantenelerini bolca gördüğümüz filmde müzikler de oldukça başarılıydı. filmin son sahnesindeki mortal kombat gibi yapılan "finish him" ise harikaydı.



5 NUMARA
Sezen Aksu şarkılarıyla örülü hikayenin anlatıldığı o kadın, sezen aksu hatırına listeye girmeyi başardı. uzun süredir beklediğim bu film, her ne kadar tam olarka beklentilerimi karşılamadıysa da sinemadan da hayal kırıklığı ile çıkmama da engel olacak seviyedeydi.




4 NUMARA
Bu yılın arada kaynamış güzelliklerinden biri de georgia rule idi. Ayni aileden üç farklı kuşak kadının hikayeleri ve ilişkileri cıvıtmadan samimi bir dille analtılırken, sinemaya gelen tüm izleyiciler filmin beklediklerinden kat kat iyi oldugunu görerek mutlu oldu. Georgia Rule 4 numarada



3 NUMARA
Yılın hemen başında gelen beynelmilel bu yılın türk sinemsı açısından iyi ve kaliteli geçeceğinin göstergesiydi ama farklı yorumlamışız. yılın geri kalanında bu seviyede bir türk filmi çıkmazken özgü namal neredeyse her filmde boy göstererek oha dedirtti.



2 NUMARA
Yılın sonlarına doğru ülkemizde gösterilen stardust, bu yılı kurtaran iki yapımdan biri olarak kendine listede 2 numarada yer buldu. son yıllarda gördüğüm ve görmekle kalmayıp inandıgım en güzel masallardan biriydi. Filmde robert de niro nun 15 dakikalık sahneleri ise kendisine hayranlık duymak için yeterli sebepti. bir de filmin sonunda çalan rule the world isimli şarkı da 2007 nin en dikkat çeken şarkıları listeme girmeyi başardı.



1 NUMARA
yaptığım iki listede de 1 numarakiler açık ara bir numarada kendilerine yer buldular. bu sezon üçlemenin son filmi olan the bourne ultimatum, bourne serisi hayranlarını fazlasıyla tatmin etmeyi başardı. matt damon ve hareketli kamera ile çekilen dövüş ve arabalı sahnler hayranlık uyandrdı. onun için söylenecek pek fazla bir şey yok. açık ara 2007 nin en iyisiydi.


böyle işte.

Hiç yorum yok: