23 Mart 2008 Pazar

Ne Oldu?

Ne oldu bilmiyorum, aslında bildiğimi bilmiyorum belki de. ya da bildiğim o "ne" yi anlatmakta zoluk çekiyorum.

bundan çok değil bir sene önce güne başlamak için bir playlistim vardı. huzurlu soft şarkılardan oluşan küçük ama değerliydi. hangi zaman olduysa oldu bilmiyorum, şimdi hiç mi hiç dinlemiyorum. sevmediğimden ya da bıktığımdan değil, sadece dinlemiyorum. ne bir irade gösterisi ne de bir bilinçli değişim girişimi ile yapılmış bir şey değil halbuki. şimdi güne başlamıyorum bile. gün başlamış oluyor.

bundan çok değil bir süre önce, bir sürü film hakkında hem okur hem de yazardım hem de arkadaş çevresinde sürekli yorum yapardım. vizyonu takip eder, bir filmin küçük şehre gelmesini merakla bekler ve ilk günkü heyecanı hiç kaybetmeden o coşkuyla izlerdim. şimdi hiç mi hiç izlemiyorum. sevmediğimden ya da bıktığımdan değil, sadece izlemiyorum. ne bir irade gösterisi ne de bir bilinçli değişim girişimi ile yapılmış eylem değil halbuki. şimdi heyecanlanmıoyrum bile. filmi bilmiş oluyorum.

bundan çok değil bir süre önce, pazar sabahları saatler süren kahvaltılar yapardım. yapmak isterdim. güzle bir pazar gününe geç uyanıp özenle kahvaltıyı hazırlayıp, bakkaldan şevkle koşa koşa ekmek almaya gidip ekmek ve o güne ait bir çok gazete alıp gelirdim eve. iki saati aşkın kahvaltılarım olurdu. o kadar zevkli olan, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım mutlu olduğum. yemekten sonra onlarca çay ile keyfimi devam ettirdiğim pazarlar. şimdi hiç mi hiç yapmıyorum neredeyse. sevmediğimden ya da bıktığımdan değil, sadece yapmıyorum. ne bir irade gösterisi ne de bir bilinçli değişim girişimi ile yapılmış eylem değil halbuki. şimdi doğru düzgün yemiyorum bile. nasıl olsa yemiş oluyorum.

bundna çok değil, bir süre önce ne olduğunu hiç bilmiyorum...

1 yorum:

marikaki dedi ki...

bir sert rüzgardır gelir geçer, limanında kal bir süre, bekle.