5 Ağustos 2009 Çarşamba

Ordan Burdan Hayatın İçinden

*Merhabalar efendim. Winamp yine bir güzellik yaptı ve bir kaç aydır dinlemediğim bir şarkıyı çıkardı karşıma geçen akşam. Şunu söyleyeyim öyle çok fazla rap müzik ile iç içe olan biri değilimdir ama sagopa kajmer ve ekibinin bazı eserlerini epeyce beğenirim. Yani biraz daha şark havasına dair yaptıkları şey. genel rap müziğin aksine bir şey bu. Yani eğer doğu dünyasında rap müzik yapılsa nasıl olurdu sorusunun cevabı. Ve bunu dünyanın başka bir yerinde göremezsiniz. bu yüzden güzel belki de. Kolera'nın söylediği şarkılardan birini koyacağım birazdan buraya. eğer klasik türk müziğini seviyorsanız veya aşinaysanız sample olarak kullanılan kürdi makamı, epeyce tanıdık gelecektir. Zekai Tunca'nın bestelediği Seni Aşksız Bırakmam şarkısı öyle güzel yedirilmiş ki bu parçaya sadece bu müziğin nakış nakış işlenmesi için bile dinlenebilir. Rapin arabeske teğet geçtiği noktalardan biri. İlginçtir arabesk müziğe dair bir nağme yoktur ne müzikte ne de okuyuşlarda. her ne kadar Kolera bu müzikal çalışmaın altında kalmış olsa da ses olarak, kendisinin yaptığı en iyi sololordan biri demek de yanlış olmaz. buyrunuz efenim "Sen Nasıl bir İnsansın" dinleyiniz. Ağlamak isteyip de 40 derecede gözleri yananlar özellikle...




*Şark kültürü dedim de, genelde dünyanın tamamında ama özellikle doğu kültürlerinde yedi sayısının önemi gerçekten çok büyük. Şimdi yediyi rakam olarak nitelemedim. Çünkü burada rakam anlamıyla kullanmadım. SAyı olarak 7. Örneğin, yedi düvel, mesela az önce şarkıda geçmiş gibi "yedi pınardan su toplarım". neden altı değil, sekiz değil yedi pınar. Ya da örneğin bir şeyin büyüklüğünü göstermek için de önüne bir sayı konulacaksa o büyüklüğü ima eder olarak yedi rakamı konulur. Yedi önemli bir sayıdır. Üstelik bir araştırmaya göre "aklından bir sayı tut" sorusu karşılığı en çok tutulan sayı da yedi imiş.

*Evde cam açık otururken aşağıdan sokaktan motorsiklet geçiyor bazen. Onu ben rüzgarın sesi sanıyorum. Böyle içeriye bir serinlik üflenecek diye beklerken hevesim kursağımda kalıyor. Motorsiklet sesiyle rüzgar sesini birbirine karıştıran tarihteki tek insanım sanırım.

*Geçenlerde merope oyunlarla ilgili iki post yaptı dibim düştü resmen. hele ki eskilerin tank 90 oyununa dair postunu görünce dellendim. Öyle canım çekti ki oyunu oynayabilecek bir yer buldum yoğun araştırmalardan sonra. buradan oynayabilirsiniz. ama 2 player veya construction moduna geçilmiyor maalesef. yine de hevesi bastırabiliyro azıcık.

*Bir de nette dolaşırken Robinson Crusoe ve Cuma'nın ilk on üç bölümünü buldum. Gürcan Yurt'un önceleri L-Manyakta çizdiği efsanevi çizgi seri. Özlemişim kerataları. Okudum ve yine yarıla yarıla güldüm okurken.

*Sezon açıldı ve tek tek yatan iddaa kuponlarımız piyasaya çıkmaya başladı. Hadi bakalım.

Herkese iyi günler diliyorum.

2 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

aynen tabi, benim de dibim düştü :) o link için teşekkürler, bugun kardeşimle kuduz gibi oynadık :DDD

teletabi dedi ki...

o sitede kaptan tsubasaya takıldım ben sabahtan beri. :) onu da çok özlemişim. Hele ki japon alfabesi yerine latin alfabesi olunca tadından yenmedi :)