19 Mart 2009 Perşembe

Seksi Film Karakterleri

Sinema dergisinin 2000 ya da 20001 deki sayılarından birinde vardı en seksi 50 film karakteri listesi. Karakterler oyunculardan farklıdır. Onları ne kadar oyuncudan ayrı düşünebilirse izleyici o kadar başarılıdır..Neden Geena Davis'i bir daha Thelma & Louise deki kadar seksi görmediğimizi de düşünebiliriz. Neyse efenim, ilk aklıma gelenlerden oluşan bir liste yaptım yine. Seksi film karakteri deyince aklıma gelenleri sıraladım hemen. Numaralı liste yapacak kadar seviyeleştiremedim o yüzden karakter isimlerine göre alfabetik şekilde yazmaya karar verdim. Buyrunuz;

* Betty Blue: 37°2 le matin isimli filmin, sinema tarhinin en ilginç karakterlerinden biri olacak tiplemesi Betty. Film uzun bir sevişme sahnesiyle açılır zaten. Betty de filmin içerisinde gerek çocuksu, çok nadiren de olgun tavırlarıyla seksapelliğini vurgular. Son derece sorunlu ve bence daha çocuk olmasına rağmen haksızlığa karşı dayanamayışı ve seviği tamircisi ile "var" olması ile şehvetli ve çekinmediği sevişmeleri ile Betty Blue listede olmayı hakedenlerden diye düşünüyorum.

* Catherine Tramell: E böyle bir liste yapılır da kendisi girmezse gerçekten o er kişinin yaptığı listenin güvenilirliği kalmaz derim ben. Sinema tarihinin en seksiliği ile ün yapmış en kült karakterlerinden olan bu, buz kıracaklı yazara Sharon Stone can verimişti. 1992 yapımı Basic Instinct'in muhteşem psikolojik gerilimli konusundan çok Catherine Tramell konuşulur. Hele ki sorgu sahnesindeki bacak bacak üzerine attığı sahne klasik olmuştur bile çoktan..Sharon Stone'a da büyük bir şan ve şöhret getirmiştir bu servetini umarsızca harcayan yazar..

* Elizabeth: E yani efenim benim listemde açık ara bir numarada Elizabeth karakteri. Kim Basinger'ın efsanevi rollerinden biri olan 9 1/2 Weeks'in baştan çıkarıcı Elizabeth'i, nice doksanlar ergeninin bir numarasıdır. Bilmiyorum kaç erkek Elizabeth'in göbeğinde eriyen o buz olmak istemiştir. Ayrıca yine erkekler arasında "ulan saçları mickey rouke gibi yapsam böyle sevişebilir miyim" düşüncelerini bir lanet gibi byinlere kazımıştır. Yapmayın etmeyin ağalar. Olmuyor öyle ben lisede çok denedim. Hoş memlekette Elizabeth gibi arzulu bir kadının var olabileceği düşüncesi de uzak ihtimaller denizinde yüzüyor.

* Gilda: Bu, arzulu kadının Marilyn Monroe ile ortaya çıkışıdır bence. Gilda, ilerde femme fatal olarak da anılacka karakterlerin çıkış noktası olmalı diye düşünüyorum. Seksi, sofistike, umursamaz ve ilgili. İstediğinde kendisine bağlayan istediğinde uzaklaştıran en fettan karakterlerden biridir. Bu klasik karaktere hayat veren Rita Hayworth'un ünlü sözünü aklımıza getirelim "erkekler Gilda ile yatıyorlar, sabah Rita ile uyanıyorlar.." Kaç kişinin Gilda nın şarkı söylediği vakitte, dirseklerine kadar olan eldivenlerini sıyırdığı sahnede içi geçmemiştir ki..

* Lara Croft: Tamam, her ne kadar Angelina Jolie faktörü olsa da, bir çok erkek için Lara Croft hayranlığı oyunu oynamaya dayanır. Cate Archer'ı sevmek gibi biraz. OYunda Lara ile maceradan maceraya atlarken, filmde Angelina Jolie'nin nefis can vermesiyle eksikliğini hissetmedik, elbette seksiliğinin de.

* Persephone: Yunan mitolojisine dayanan bu karakter Matrix'in devam filmlerinde karşımıza çıktı. Monica Bellucci de oynayınca bu karakterinin baştan çıkarıcılığına kurban gitmemek mümkün değil. Neo yu öpmesiyle, Trinity'nin o sarsılmaz yerini şöyle bir çalkalamıştır kendisi. Nasıl baştan çıkarıcı olunur konulu derslerde bir ünite olarak okutulmalı diye düşünüyorum.

*Rita: Gerçek adını öğrenemediğimiz bu Mulholland Drive karakteri de, filmin çoğu bölümünde gözüme fazlaca seksi görünmüştür. Saçlarının taranışı bile tahrik edicidir bence. Hele Naomi Watts ile seviştiği sahnelerde artık listeye kesinlikle girmesi gerektiğini ortaya koymuştur. David Lynch'in yarattığı en baştan çıkarıcı karakterlerden biridir, Gilda'nın afişini gördükten sonra ismini Rita olarka belirleyen karakterimiz.

* The Devil: Şeytan hiç bu kadar seksi resmedilmemişti herhalde. Elizabeth Hurley'nin, garibim Brendan Frasier'a anlaşma imzalatmaya çalıştığı ve türlü numaralarla yedi dileğini de piç ettiği şeytanı canlandırdığı Bedazzled filminden. Filmin bir çok yerinde şeytan gerçekten karşı konulmaz bir arzu ile insanı kendine çekebilir, hele ki Elizabeth hurley'nin vücuduna girmişse. Haşa huzurdan tööbe yareppim dinimiz amin. şldsflkşsda

Yarışma Dışı:

Bu kısımda listeye almadığım, bazılarının sadece sahneleri, bazılarının da karakter değil de oyuncuların seksi sıfatında olmalarından dolayı koydugum bir kaç aday olacak.

* Emmanuelle: Tamam, küçüklüğümüzde cumartesi gecelerimizin en büyük güzelliğiydi Sylvia Kristel'in genellikle canlandırdığı bu karakter. Şimdi yirmilerinin ortalarındaki erkekler için bir seksilik kıstasıdır emmanuelle karakteri. Bir karşı cins emmanuelle den seksi görünüyorsa sınıfı geçer, yok görünmüyorsa sınıfı geçemez. İşte biz buna literatürde "emmanuelle eşiği" deriz. Bir çok erkeğin ilk göz ağrısıdır bu memlekette. Kırmızı nokta kavramanın özdeşidir. Geceleri baba odaya girecek diye elde kumandayla kısık kısık izlemenin müsebbibidir. Ergenliğin anlamlarından biridir Emmanuelle. Öyle deme sevgili okuyucu, bugün bir erkeğin fantazi dünyası gelişmişse bunda emmanuelle in payı çok büyüktür. Bu a tarihi bir gerçektir.

* İffet: Müjde Ar'ı anmadan olmazdı elbette. Yerli sinemada seksilik ikonu deyince genelde Banu Alkan veya Serpil Çakmaklı öne çıkar ama herkes Müjde Ar'ı takdir eder. İffet filminin unutulmaz araba sahnesi ise yeşilçamın klasikleşmiş sahnelerinden olmayı başarmıştır. Sorarım size banu alkan veya serpil çakmaklı filmlerinin herhangi birinden bu denli klasikleşmiş bir sahne çıkar mı? Çıkmaz tabi ki. Müjde Ar, seksi karakterlerin ötesinde Türkiye'deki çok şeyi anlatan sosyal filmlerde oynamıştır bu karakterleri. Filmler sadece ucuz filmler değildir, kendi başına her biri ayrıntılı ve dolu filmlerdir.

Bo Derek:Şimdi bu artistimiz de benim bir önceki kuşağımı ihya etmiştir o kadar net konuşuyorum. Bu hanımefendinin bir filminde at üzerinde bir sahnesi vardır akıllardan çıkabilir mi azizim? Namümkün.

3 yorum:

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

iffetin o araba sahnesi, sanırım benim kendi iffetime sımsıkı yapışmama sebep olmuş bir çocukluk travmasıydı, korkunçtu be :(

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

bir de bu listede marilyn monroe da olmalıydı bence! her yerinden dişilik akıyor kadının :)

teletabi dedi ki...

Marilyn Monroe'da kararsız kaldım açıkçası biraz..Bilemedim neden öyle oldu :)