13 Kasım 2008 Perşembe

Düşümden büyük bahçe yok..

Akşam olmuş..Kendi halinde yaşayan adam gömleğini bile çıkarmamış işten geleli 4 saat olmasına rağmen.. grip olduğundan olsa gerek, yarın işe gitmeyecek olmasının da getirdiği bir rehavet gibi görünüyordu bu. Ama hayır öyle değildi. Bir şişe şarabın son meylerini koyuyordu kadehine..

Çok şey düşünüyordu.."Yüreğimin kuşları konmuş, telgrafın tellerine..." arkadan duyduğu sesti.. her duyduğunda o incelmeyi daha bir yükleniyordu kadehine.. Düşünde yarattığı uçuk dünyaların sistematik işleyişlerini düşünüyordu. Şimdi kim bilir ne halde olurlardı..

"A benim dilsiz dillerim a benim sessiz ellerim..." Camına yaklaştı. Çok güzel bir şehir manzarası hayal ediyordu..Sanki epeyce katı olan bir binanın en tepeden iki altta bulunan katındaki ve şehre bakan duvarının tamamı cam olan evinden Paris'e benzeyen ama kesinlikle paris olmayan düş bahçesine bakarken, kadehini hüzünle cama dayadığı vücudunun, o dayanağın sen yoğun noktası olan başına doğru götürüyordu.. şimdi baktığı yer kaldığı dairenin baktığı, ara sokaklardan biri değildi artık..

"Değiştirdim takvimleri, gece yok..." Kapısı çalıyordu. Tüm duvarı kaplayan yaslandığı camdan hafifçe eğilip, kadehini de camın kenarına bırakarak yöneldi açmak için. Biraz çeki düzen verdikten sonra kendine halen gömleğini çıkarmamış olmasına da içten içe sevinerek açtı kapıyı. Soğuk olduğunu atkısından anladığı dışarıdan bu kata kadar elinde yeni bir şarap ile gelen kadın gülerek selamladı onu..

"Neşesi gurbet selamlarından çok.." Kaç saat geçtiğini bilmiyordu oturduklarında camın kenarındaki krem rengi halının üzerine. gülerek ve zaman zaman hislenerek akan vakit, o şişeyi de sonlandırmaya yetecek kadardı.. Sigara yaktı kadın, hafifçe nazlandığını, sadece başını tayfun duygulu kadar olmasa da yana kaçırıp, hiç bir zaman unutulmayacak o gülümsemeyi de ekleyerek.. Ne kadar çok şey konuşmuşlardı..fonda hep aynı kişi, aynı söz, aynı müzik çalıyordu..Sıcak arkadaş çatkapısının en güzeli olmalıydı bu... Anlayabiliyordular birbirlerini..

"Yakala saçından tut hayatı çevir yüzüne öp öp....."

Hiç yorum yok: