9 Kasım 2008 Pazar

Sezon Ortası Değerlendirmesi

Sezonun ilk yarısının önemli bir bölümü geride bıraktığımız ve Fenerbahçe - Galatasaray derbisine yaklaşık 5 saatin kaldığı şu güzel pazar gününde genel bir değerlendirme yapalım istedim dizilerimize dair.

How I Met Your Mother

Elbette ki ilk değerlendirmemiz, canımız ciğerimiz how i met your mother için gelecek. Genel olarak ilk iki sezonunun muhteşem olması, coupling ten bu yana kadın-erkek ilişkileri üzerine gördüğüm en güzel tespitlerin yapıldığı, Barney Stinson sayesinde müthiş teorilerin çılgın attığı himym, dördüncü sezona Robin- Barney aşkının sinyalleri ile girdi. İlk bölümde gördüğümüz Robin'e yanık olduğu her halinden görülebilen barney ile geçti. Fakat ikinci bölümde tamamen alakasız konular işlendi ve bu aşktan söz dahi edilmedi. Her ne kadar bağımsız düşünüldüğünde yine çok eğlenceli bir himym bölümü olan 4x02 bu yüzden büyük hayal kırıklığı yarattı. En son altıncı bölümünü gördük ve diziye ve doğal olarak Ted'e hiç uymadığı konusunda neredeyse herkesin hem fikir olduğu Stella'dan kurtulduk. Daha önce sözlüğe de bu konuda bir teori yazmıştım. Ayrılma tarihleri olarak Stella'nın kardeşinin düğününü göstererek. Nitekim kardeşinin düğününün iptal edilmesi sonrası ayrıldı çiftimiz. biz de Stella'dan kurtulduk. Genel olarak şunu söyemek gerekiyor, Robin yine içten içe anne olsun diye geçiyor fakat böyle bir şey olmayacağını zaten biliyoruz. Ayrıca açık biçimde gördük ki Barney ile Robin Ted ile Robin'den kat kat daha iyi bir çift. Şimdilik dördüncü sezon oldukça iyi gidiyor. intervention isimli 4x04. bölüm himym tarihinin en iyi bölümlerinden biriydi.

Ratinglere göz atarsak, bu sezon geçen sezona göre izleyici sayısını 1 milyon arttırmış gibi görünüyor himym. Ortalama 6.9-7.5 milyon arası seyirci çekiyor. Sadece bir hafta 9.5 milyon seyirci yaptı bu sene. O da o akşam The Sarah Connor Chronicles yayınlanmadığı için herhalde. Tam anlamıyla bir can pazarı olan pazartesi akşamı için şimdilik iyi gittiğini söyleyebiliriz.

The Big Bang Theory

Geçen sezon çok begendiğim bu dizi için bu sezon maalesef şunu söylemek istiyorum. Dizi, artık sadece ama sadece Sheldon Cooper karakterine dönmüş durumda. Diğer oyuncular tamamıyla figüran gibi durmaya başladı. Her bölüm Sheldon a yüklenen senaristler bir süre sonra artık sheldon ın vereceği her tepknin izleyici tarafından önceden kesitirilebilir olduğunun farkına varmalı. Sheldon'ın yaratılmış en uçuk ve başarılı karakterlerden biri olduğunu biliyoruz ama dizinin her bölümünde Sheldon merkezli olması bir süre sonra bıktırmaya başladı. CBS'te how i met your mother dan hemen önce yayınlana The Big Bang Theory(tbbt), ratinglerde how i met your mother ile özdeş gidiyor diyebiliriz. bir bölüm yüz bin seyirci önünde diğer bölüm yüz bin seyirci gerisinde himym'ın. ortalama 6.8-7.2 milyon seyirciye ulaşıyor. Onun da bu sezon ki en yüksek sayısı 9.3 milyon ile himym'ın dokuz milyonu gördüğü hafta oldu. Ratingler fena değil gibi görünse de seyirci yakında bıkarsa şaşırmam doğrusu.

Gossip Girl

CW'yi Supernatural ve Smallville ile ayakta tutan dizi olan Gossip Girl bu sezon kendini aşmaya başladı. Blair Waldorf'a olan hayranlığımı daha önceden belirtmiştim. Queen B fırtına gibi esiyor bu sezon da. Chuck Bass ile ikisinin ölümcül bir kombinasyon olduğunu söylemek herhalde yanlış bir değerlendirme olmaz. Senaristler de bunu görmüş olacaklar ki, ikisinin birbirine yanık olmalarının yanında asla birlikte olmamaları gerketiğini de gözümüzün içine soktular. İlk sezondan daha iyi olan bir diğer kısım ise müzikleri. The O.C. gibi müzikler yavaş yavaş kendini bulmaya başladı. Pazartesi gecesinin ateşten gömleğini Cw adına üzerine giyen Gossip Girl, CW'nin genel ortalamasının üzerinde bir seyirci oranı yakaladığını söyleyebiliriz. Ortalama 2.4 milyon seyirci izliyor onu bu sezon. CW'nin ortalamaları genelde 1.3 milyon civarında üstelik. Seyircinin ilgisini canlı tutmayı başaran gossip girl bir kaç sezon daha devam etmesi en muhtemel dizi şuan.

Prison Break

Efenim üçüncü sezonuyla her şeyi bok eden prison break, bu sezon kendini toparlamış görünüyor beklediğim gibi. Yüksek tempo, zaman zaman "oha bu kadar da olmaz, yuh çüş" tepkileri olsa da başarılı ilerleyiş onu bir sezon daha hayatta tutacak gibi görünüyor. Michael'ın zekice planlarını görüyoruz bu sezon yine. Sara olmasa daha iyi olabilirdi sanki. Biraz kurtlar vadisine benzemeye başladı. Hem de vadinin en iyi zamanlarına. Michael Scofield, derin devlete karşı...Güzel gidiyor. Bir de şunu söylemek isterim, yedinci bölümün başında göğüs dekoltesini şişiren sara'nın merdivenlerdne çıkış sahnesine hastayım.Ratinglere bakarsak bu sezon geçen sezonlara göre oldukça aşağıda 5.6-7.0 milyon arasında geziniyor seyirci sayısı. yine de kolay kolay bitirilemiyecek bir dizi.

Heroes

Her şey nasıl bok edilebilir sorusunun gözümdeki cevabı Heroes'dur arkadaş. Hayatımda gördüğüm en boktan finaller, en tutarsız bölümler bu dizide. Bu sezon da her ne kadar ilk ik ibölümle iyi başlamış gibi görünse de sonraki bölümlerde artık dayanılmaz hale gelen mantık hataları, devamlılık sorunları, zaman yolculugu gibi, çok zor ve hataya çok açık konunun üzerine sazan gibi atlamaları ve doğal olarka becerememeleri de cabası. Senaristlerin diğer dizilerin senaristlerinin onda biri kadar bile çalışıp kafa yorduğunu düşünmüyorum artık bu diziye. Ratinglerde de bunu görüyoruz. Geçtiğimiz sezon 10 milyonun altına inmeyen seyirci sayısı bu sezon 8 milyona kadar düşmüş durumda. Yapımcı ekibi bir şeyler yapmak zorunda bırakacka tek etken de bu olur herhalde...

Herkese iyi pazarlar efenim..

Hiç yorum yok: