1 Kasım 2008 Cumartesi

Mabet

Efenim bu akşam üzeri İstiklal'deki Gloria Jean's lerden birinde oturup Colombian Supremo'mu yudumlarken aklımdan geçen bir mevzuya değinmek istiyorum. Bilenler bilir, Colombian Supremo açık ara favori kahvemdir. Bu kahveyi de Gloria Jean's pek güzel yapar. Orada otururken insanın kendinde zaman zaman hissedebileceği garip bir aidiyet duygusu kapladı bünyemi. Yani böyle çok tanıdık bir yere girmişim de yabancılığın içinde mutlu olmuşum gibi bir halet-i ruhiye içinde buldum kendimi. Zaman zaman bu tür yerlere "mabed" yakıştırması yapmayı uygun görürüm. Hani yabancı ya da bilmediğiniz bir yerde gördüğünüzde sizi mutlu eden yerlerden..Başka bir şehirde, kendi şehrinizin plakasını görmek gibi..evet bu benzetme oldukça uygun oldu sanırım anlatmayı arzu ettiğim kavrama. İşte mabedlerimi sıralamak istedim öylesine bu akşam..

Burger King;

Elbette ilk sıraya kocaman mabedimiz Burger King'i koymazsak ayıp etmiş oluruz. Zaman zaman milliyetçi arkadaşlarımla neden illa da Burger King diye tutturuyorum şeklinde tartışmalarımız olur. Onlara genelde şu cevabı veririm.."Çünkü en iyisi bu". Elbette Whopper denilen naneden bahsediyorum. Arkadaş bu nasıl bir lezzet orgazmıdır. turşusuz Whopper ve bir de sarımsaklı mayonez alınır, parmaklarla birlikte yenilir. Bir zaman önce demişler "in the land of burgers, whopper is the king" diye. Doğru söze ne hacet efenim..En sevdiğim mabedlerdendir Burger King şubeleri. Candır.


Gloria Jean's :

Başlıkta bahsettim, favori kahvem Colombian Supremo yu İzmit'teki kahve dünyası şubesi ile birlikte en iyi yapan yer Gloria Jean's şubeleridir. Üstelik kahve kartı da veriyorlar. İstanbul'a geleli üç ay olmasına rağmen kaç tane doldurdum saymıyorum bile. Hele bu kahve durumunu geçenlerdeki Ankara ziyaretimde, sevgili Marika ile oldukça abarttık.


İnönü Stadı:

Bir mabed nasıl olur sorusunun cevaplarından biri de elbette inönü stadıdır. Televizyondan gördüğünüzde, 129t ile yanından geçerken, ya da içindeo olup da maç izlediğinizde o kadar tanıdık ve sizindir ki orası.. Beşiktaş taraftarının genel görüşleri de sizinkilerle uyuştuğunda inönü stadı çok şey anlatır..


Auguste Bonal:

Avrupa da tuttuğum takım olan Sochaux'un stadı Auguste Bonal da içinde maç izlemeyi en çok istediğim stadlardan biri.. Allez Sochaux diye tezahürat eyleyebilmek, hele bir de takımınız kazanıyorsa (bu sezon hç kazandığını görmesek de) en güzel hislerden biri olsa gerek.

Antonio Vespucio Liberti :

Son belirteceğim futbol mabedi de güney Amerika dan. Şunu söylemek isterim ki winamp ın hikmetinden sual olmaz derler. Tam da bu stad hakkında yazarken, sos Cagon u çalmaya başladı.. Orada maç izlemek de dünya üzerinde mutlaka yapılması gereken eylemlerden.. hele ki izlediğiniz maç Sos Cagonlar Boca Juniors maçı ise.. Los Barrochos Del Tablon u izlemek için bile stada gidilebilir...Müthiş bir mabeddir..

Park Köftecisi Osman:

Arkadaş hayatımın en önemli lezzet orgazmlarından bir kaçını yaşadığım, Edirne'de bulunan bu mekan gerçek anlamda bir mabettir. Edirne'ye ne zaman gidersem gideyim mutlaka uğradığım yegane yerdir. Burada köfte yemeden kesinlikle insanlar köfte hakkında konuşmamalılar..O kadar diyorum..İstanbul Four Seasons'da özel köfte gecesi yaptırılan, Betina Hakko'ya otobüsle köfte gönderen ve bir çok ünlü ismin aşina olup uğradığı bu yer kesinlikle başlı başına bir mabettir..

Hiç yorum yok: